Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /storage/content/68/231868/aspelid.se/public_html/wp-content/themes/Divi-2/includes/builder/functions.php on line 6230 Textilskåp för kyrkliga textilier | Aspelid

Till Sjogerstads kyrka, Skara stift, har Aspelid tillverkat och monterat in tre skåp för förvaring av textilier, mässhakar, antependier och mindre textilier. Skåpen skulle smälta in fint i sin miljö. En garderob flyttades och det nya skåpet försågs med panel, likadan som i vapenhuset. I skåpet finns hängande förvaring, lättåtkomligt utdragbart, för mässhakar i användning. I nedre delen finns förvaringslådor för liggande förvaring av bl.a. en gammal mässhake som inte används.

På motsatt sida om mittgången i kyrkan står ett avlångt skåp med öppning mot sidan för antependier hängande på utdrag. Det finns en öppningsbar dörr i främre bortre ändan av skåpet för åtkomst, rengöring m.m.